Romantisk middag (er umuligt) med børn

13724512_1135897959813762_241436623_n

Rolige, romantiske middage, hvor man kan kigge hinanden dybt i øjnene, smalltalke og nyde sin mad, er en by i Rusland, når man har to små børn – i hvert fald, hvis man har taget dem med. Lad mig skitsere med et billede fra det virkelige liv. Forleden tog vi en tur på Flammen i Odense, så vi lige kunne træne pigerne lidt til ferien om tre uger, hvor vi jo skal spise ude hver dag (nej, jeg laver ikke mad på ferier, basta).

Det er ikke vores første tur på restaurant med to børn, men sådan nogle små størrelser ændrer sig jo hele tiden, så vi var lidt spændte. Og spændende blev det da også.

Nå, men vi havde valgt en buffet, eftersom Marie ikke ligefrem er en vi-venter-da-bare-på-maden-type. Så vi satte os til bordet, og jeg skyndte mig op efter mad til begge piger. Her er det meget fint, at man ikke betaler for børnene, for GJ ville kun spise peanuts, mens Marie kørte brød med smør. Gourmet-børn ja ja.

Så gik kampen om at få kaster mad i hovedet, mens vi forsøgte at gribe madrester, service, bestik og diverse andre ting, som skinkerne moslede rundt med, ind. Vi havde bestilt bord til klokken 17, så der var ikke så mange på restauranten, og vi sad i en krog for os selv. Men efter et kvarters tid kom der et par, som blev placeret ved bordet lige ved siden af os. De skulle tydeligvis kigge hinanden i øjnene og nyde en rolig middag. Her udvekslede manden og jeg mere eller mindre det eneste blik under måltiden – et blik der sagde “det bord skal de nok blive glade for”.

Vi serverede det første grin for dem, da GJ kiggede på Kim og sagde:

“Lotte, Lotte-far. Du er en god hest, BIS DIN MAD”, hvorefter hun fodrede ham med flad hånd, og helt per automatik spiser den gode far bare maden af hendes hånd.

(Det er en stående joke her hjemme, at vi kalder daddy cool for Lotte, når han er pigernes hest, eller hvis vi skal drille ham – og ja, jeg har virkelig arbejdet på at få det kælenavn indført)

Det fandt de vist meget morsomt. Mindre morsomt blev det, da GJ tager i hver side af den højstol, hun sidder i, og løfter sig lidt med følgende udsagn:

“Iiieeeehhhhhh iiiiieeeeehhh, jeg laver lort nu, iiiieeeh …… jeg laver mere lort”, mens lugten bredte sig – hun skal seriøst snart til at smide den ble. Nå, men hun blev løftet ned på gulvet i håb om, at hun ville flytte sin charmerende handling over i et hjørne, som hun plejer, når hun skal. Men netop på denne dag følte hun sig åbenbart særlig social, så hun satte sig på hug mellem vores bord og deres bord, mens hun gentog.

“Iiieeeehhhhhh iiiiieeeeehhh, NU laver jeg lort”

Og hun skruede for alvor charmen på, da vi så var på vej ud til toilettet for at skifte bleen.

“Puuuuuuuuh ha, den lugter. Det er en cremet lort mor”, hvortil den gode mor per automatik og helt uden at tænke på, at andre mennesker kigger, når de hører ordene “cremet lort”, svarer.

“Dejligt med en lind lort skat, hvor er det rart, at du lige briefer mig om konsistensen, så kan jeg jo gå og glæde mig”

Ej, men altså. Det er jo ikke bare børnene, der er vanvittige. Vi er jo lige så slemme. Vi har været buret inde i sådan en surrealistisk verden i over tre år, hvor afføring er et helt legalt emne, mens vi kværner spaghetti og kødsauce. Det er, som min mor altid sagde, da jeg var lille, og jeg skulle et sted hen “opfør dig, så du kan være dig selv bekendt” – vi kan jo ikke være os selv bekendt. Det er jo ikke for sjov, at man som børnefamilie kommer på Flammen, Jensens Bøfhus og andre steder, hvor det er helt okay opførsel at skide i bukserne midt under maden.

Nå, men omend det var en hektisk oplevelse, hvilket alting er, når man har børn på 1 og 3 år, så var det nu også meget lidt hyggeligt, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til ferien og 14 dage med restaurant-besøg. Og som en lille service kommer her lidt tips til familiemiddagen ude i byen.

Det er ikke muligt, når man er ude og spise med børn

 • At føre en samtale.
 • At kigge hinanden i øjnene.
 • At kigge på sin mad.
 • At tygge sin mad.
 • Spise i mere end en halv time.
 • Få forret (hvis man også vil have hovedret).
 • Få dessert.
 • At spise færdigt.
 • At komme ud med rent tøj.
 • At komme pæne steder.

Gode råd, hvis man bevæger sig ud med børn:

 • Valg altid steder med buffet (mad med det samme) eller et legeområde, hvor ynglet kan befinde sig, indtil der er mad.
 • Placer børnene på din venstre side (hvor din egen kniv ikke ligger), og placer dem aldrig overfor hinanden.
 • Start med at rekognisere området; fjern knive, glas, vaser, servietter, dækkeservietter – generelt alt, der ikke er lavet af melamin eller plastik.
 • Lav en plan: Hvis I er ude i buffet; hvem henter mad først (først til børnene – altid først til børnene), og hvem underholder.
 • Spis så hurtigt du kan.
 • Fjern aldrig øjnene fra børnene

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *