Man skal huske sig selv, hvis man kan finde sig selv

2016-05-14 11.59.26
Det røde helvede, som vi kalder vores andet badeværelse, er en skøn oase til at være sig selv.

Jeg er glad og helt høj på endorfiner, fordi jeg lige har trænet. Det er ikke så meget træningen, men det føles fedt at gøre noget for sig selv, og det er jeg ikke så god til – måske er det en mor-ting?

Men det er noget, jeg øver mig på. I sidste weekend slappede jeg af i 45 minutter i karbad og fik læst bog, og det føles så skønt at huske mig selv en gang imellem. Det er noget, folk siger til en, når man har fået børn, og hverdagen bliver hektisk – man skal huske sig selv, og man skal huske at gøre noget for sig selv. Men det det er nemmere sagt end gjort, for lige pludselig er “sig selv” – eller “mig selv” blevet et mere diffust begreb.

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har ændret mig, efter jeg fik børn, og jeg kan lige så tydeligt huske, da min første barsel sluttede, at jeg havde svært ved at finde ud af, hvem Louise egentlig var. I næsten et helt år havde jeg tænkt på et andet menneske før mig selv, omdrejningspunktet i mit liv var at opfylde hendes behov, og pludselig var der nogle andre, der opfyldt hendes behov i dagtimerne – hvad var mit formål så? Og hvem var jeg på den anden side af det der med at få et barn.

Nu står jeg så med min anden barsel bag mig, og igen gik jeg all in på at være mor i min barsel. Det er forskelligt fra person til person, hvordan man er som mor, og lad mig lige slå fast, at jeg ikke synes, at der er noget rigtigt eller forkert. Nogle vil nok sige, at jeg glemmer mig selv, men egentlig er det sådan, at mig selv bare finder den største tilfredsstillelse i at tjene det her lille væsen – eller nu de to små væsener. Jeg elsker at være mor, men jo mere uafhængige skinkerne bliver, desto mere uafhængig skal jeg selvfølgelig også blive.

Derfor forsøger jeg nu at gøre noget for mig selv og finde ud af, hvem jeg er udover at være mor til to. Jeg er ikke så god til at slappe af, så da jeg havde taget et karbad, var jeg helt stolt.

At træne er godt for mig på flere planer, så jeg har planer om at komme ind i en god rytme med det igen. Det gør mig glad, og min krop og energi bliver meget bedre, når jeg træner, selvom jeg i virkeligheden helst ville ligge på sofaen og guffe chips, men det er afprøvet, og det hjælper ikke rigtig på humøret.

I mine sene teenageår og tidlige voksenår var jeg ret overvægtig og smed 30 kilo, da jeg besluttede mig for at tage kampen op. Herefter skulle jeg også finde ud af, hvem jeg var, når jeg ikke længere kunne være den tykke sjove pige. Det er derfor, det er svært at “huske sig selv”, hvis der er sket noget stort, som forandrer en, for så skal man først finde sig selv. Jeg er stadig ved at finde mig selv efter to børn – og nu tror jeg, at jeg vil lede i vores badekar igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *