Det værste, der kan overgå en familie er…

… Når mor er syg! Og det skete her hjemme i går, men som om det ikke var nok, så har storesøster skrantet hele ugen, og lillesøster er begyndt, så hun var rigtig sløj i går også. Således måtte syge mor altså have begge børn hjemme, mens hun selv havde hovedet fyldt med snot – og var nødt til at arbejde også.

Det var en herlig dag, hvor jeg blev både skidt på og kastet op på. Man ved, at det er en dårlig dag, når højdepunktet er, at ens mindste datter kaster op i lårtykke stråler på én!

Men selvom mor er syg, så er hun stadig mor, og sygdom er ikke en valid grund til at slække på serviceniveauet, det ved alle. Man siger jo også, at når mor er syg, så er aftensmaden 10 minutter forsinket. Jeg var ikke meget syg, så den var kun 3 minutter forsinket, men det vakte også stor utilfredshed hos skinkerne.

Det er endnu en situation, hvor jeg ville ønske, at jeg var far – det vil jeg være i mit næste liv, eller kat måske. Men selvfølgelig, hvis jeg var far, kunne jeg jo også blive mandesyg, og det er der ingen der ønsker. Min mand beskriver det som lige så smertefuldt som en fødsel, mandesyge tager bare længere tid (i hvert fald længere end mine turbofødsler på henholdsvis 5 og 2 timer fra start til slut). Det lyder sgu ikke rart, så måske er det meget godt at være mor alligevel. Vi skal trods alt kun føde et begrænset antal gange, de der mandeinfluenzaer kan jo fandeme komme flere gange om året – stakkels mænd!

I går nåede syge mor: At passe to børn, hente barnevogn og overtøj i vuggestuen, lave morgenmad, frokost, eftermiddagsmad, aftensmad, feje gulvet, arbejde i 7 timer, skifte 4 lortebleer og en enkelt snyder, vaske 3 fulde maskiner tøj og en enkelt kun med en nusseklud i, malke ud to gange (4 bryster), drikke en kande kaffe, pudse næse 13 gange, nyse uendeligt antal gange, blev kastet op to, skidt på, skifte alt sengetøj og vaske det.

Et stort cadeau skal dog lige lyde til min egen mand. Han var ikke voldsomt behjælpelig, fordi han også var nødt til at arbejde – hans arbejde kan ikke gøres hjemmefra. Men til gengæld kom han hjem med blomster (sødt nok), mine yndlingsbær (spiseligt – now we are talking), hveder (en af mine yndlingsspiser) og kager (now we are really talking, og ja, det var kager i flertal).

I dag er alle lidt mere friske, og vi kaster os i aften ud i fest og lillesøsters første pasning.

12976379_1016776685066867_1855654934_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *